Tietoja Maatilasta

Maatilani sijaitsee aidossa luonnonrauhassa metsän keskellä. Pitkä ja kuoppainenkin tie tuo perille pieneen pihapiiriin, jossa voit tavata jos jonkinmoista eläjää. Tilalla asustaa lisäkseni sekalainen seurakunta eläinystäviäni. Luonani pääset tapaamaan lehmiä, kanoja, kissoja ja koiran.

Täällä emännoin minä, Sanna. Olen muuttanut tälle tilalle muutama vuosi sitten, ja ihastuin oitis taloa ympäröivään luontoon ja alueen rauhallisuuteen. Paikka tuntui heti kodilta. Jonkin ajan kuluttua muutostani tulivat ensimmäiset lehmät. Perustettuani pienen kasvimaan, olin onneni kukkuloilla omista perunoista. Myöhemmin saapuivat kanat ja kukko. Ja mitä kaikkea ihanaa onkaan vielä edessä! Tunnen, että tämä kaikki on vasta alkua kaikelle hyvälle tekemiselle täällä tiluksillani.

Tilalla viljellään omiin tarpeisiin peruselintarvikkeita, kuten vaikkapa perunaa ja porkkanaa, sekä kanat munivat kananmunia. Lehmien poikimisten jälkeen on mahdollista lypsää aamukahvimaidot itselle siinä määrin, että vasikalle jää oma osuutensa. Tiluksilla syntyvät vasikat elävät emonsa rinnalla niin, kuin ne luonnossakin hoitaisivat jälkeläisiään. Vieroituksen jälkeen vasikat jatkavat elämäänsä tässä tutussa laumassa tuttujen lajitovereidensa kanssa.

Pihaa ympäröivä lähimetsä tarjoaa paikan rauhoittumiselle, luonnon kauneuden ihastelulle tai mahdollisuuden sienestää ja marjastaa. Luonto yhdistettynä eläinten kanssa puuhasteluun, antaa kaksin verroin terapeuttisemman kokemuksen. Kaikkihan olemme kuulleet esimerkiksi metsän ja eläinten parantavasta voimasta.

Pihapiirissä on pieni kesähuone, jonka virkana on tulevana kesänä majoittaa maatilamajoituksesta kiinnostuneita matkaajia. Pääset nauttimaan aidosta pientilan elämästä kaikkine kärpäsineen ja tuoksuineen, mitkä kuuluvat olennaisesti elämään maatilalla.

Kesäkahvilan kahvipöydät ja istuskelupaikat levittäytyvät pihan kesähuoneiden ympärille ja lähimetsään. Rohkeimmat voivat kiivetä ylös kalliolle nauttimaan maisemista ja kesäpäivästä.

Uusimpina tulokkaina kissat syksy ja Sävel, sekä vuohet Naava, Ukko ja Kullervo.  Heistä muutama kuva tässä.'Olla omavarainen, askel kerrallaan'.

NAAVAN TUPA